Review: Protectia solara - un MUST zi de zi, luna de luna, an de an!

marți, martie 08, 2016

In ultima perioada am tot vorbit despre cremele cu factor de protectie solara, creme pe care am inceput sa le folosesc zilnic, indiferent de anotimp sau starea vremii. 

Am recunoscut de-a lungul timpului ca din comoditate sau lipsa de timp am spus pas protectiei solare, insa pana nu am vazut primele semne daunatoare si nu am fost nevoita sa dau bani pentru a le remedia, nu m-am invatat minte.

Pe scurt, daca vreti sa amanati procesul de imbatranire al pielii si sa preveniti pericolul (arsuri solare, pete pigmentare, cancer smd.), cremele cu factor de protectie (de minim 30) trebuie sa devina prietenele voastre pe tot parcursul anului. Nu asteptati pana este prea tarziu, caci dupa cum probabil stiti, este mai bine sa previi decat sa tratezi.Cum alegem o crema cu protectie solara? 

Primul si cel mai important criteriu in opinia mea este gradul de protectie atat impotriva razelor UVA, cat si al celor UVB. 

Razele UVA sunt cunoscute ca razele ce imbatranesc si sunt constante pe tot parcursul zilei. Razele UVB sunt cunoscute ca reazele ce ard si sunt mai intense in intervalul 10-16. Ambele sunt responsabile cu aparitia celulelor canceroase, iar un produs bun este acela care protejeaza impotriva ambelor tipuri de raze. 

Care este diferenta dintre SPF 30 si SPF 50? Dar intre SPF 50 si SPF 50+? Ei bine, cremele cu factor de protectie solara 30 blocheaza 96,7% din razele nocive ale soarelui, in timp ce unul cu factor de protectie solara 50 blocheaza 98% din acestea. La prima vedere poate parea o diferenta nesemnificativa, insa pe termen lung efectele pot fi devastatoare. 

Semnul "+" arata faptul ca produsul respectiv are o protectie mai mare de 50. Deoarece diferenta dintre SPF 50 si SPF 50+ este destul de mica, s-a decis la nivel international ca orice crema cu factor de protectie mai mare de 50 (minim 60) sa fie indicata prin "+".

Trebuie sa subliniez ca este foarte importanta si cantitatea pe care o aplicati. Este recomandat aproximativ o lingurita pentru fiecare mana/picior, fata si gat, spate si piept. Review Photoderm MAX Aquafluide SPF 50+

Crema Photoderm MAX Aquafluide SPF 50+ protejeaza pielea de razele UVA/UVB, dar in acelasi timp este placuta pe ten si poate fi folosita ca baza de machiaj.

Eu am inclus-o pe lista preferatelor mele inca de anul trecut datorita faptului ca nu lasa o pelicula alba, lipicioasa precum celelalte creme de protectie, iar in zilele in care ma decid sa spun pas fondului de ten, exista si o varianta colorata. Astfel ma pot bucura de protectie solara si acoperire, simplu si rapid. 

Formula este putin cam apoasa si trebuie sa am mare ingrija cum dozez produsul, insa aceasta ar fi cam singura bila neagra a lui Photoderm MAX Aquafluide SPF 50+.


Pe final voi atasa aceasta poza care a facut inconjurul lumii. Este un barbat care lucreaza ca si tirist, expus in permanenta soarelui prin intermediul geamului de la masina. Se observa cu ochiul liber efectul nociv al razelor solare, raze la care ne expunem zilnic fie direct, fie indirect prin diverse alte medii. 

Sursa

0 comments