Trancaneli: Un zambet poate ascunde multe...

luni, august 31, 2015

Postarea cu preferatele lunii August era programata sa apara astazi, insa am aflat o veste care m-a bulversat total.

In anul 1 de facultate imi placea foarte mult de o fata: era delicata, frumoasa si vorbea atat de cald, incat n-aveai cum sa nu o indragesti. Nu am cunoscut-o foarte bine pana nu am facut voluntariat impreuna. Nu lipsea de la nici o sedinta si se implica activ in toate proiectele, inclusiv in acelea la care nu eram arondate. 

Dar fata asta ascundea o suferinta groaznica: leucemie. Din nefericire, Dumnezeu a hotarat Duminica ca Paula, colega mea, sa devina un inger.

M-a dat peste cap vestea ca o fata de varsta mea, frumoasa, zambitoare, a disparut atat de repede. Nu mai venise de la inceputul anului la facultate si banuiam ca ceva este in neregula, dar nu am indraznit sa intreb de ce.

Ce legatura are insa moartea colegei mele cu mine? Ei bine, mi-am dat seama ca uneori sunt mult prea ignoranta. 


In urma cu cateva zile, dupa o cearta zdravana cu parintii mei, ii plangeam in telefon iubitului meu cum ca ar fi trebui sa-mi iau viata in adolescenta, asa cum am intentionat de mai multe ori. Nu-mi vine sa cred ca prostie am putut sa spun. Imi vine sa-mi dau singura o palma, caci o merit cu prisosinta! Indiferent de cate certuri as fi avut cu ei sau cu fostul meu prieten, nu ar fi trebuit niciodata sa ajung sa gandesc asa ceva. 

Ani de zile m-am plans de faptul ca nu sunt slaba, ca am celulita, ca nu ma incadrez in standardele de frumusete contemporane. That's fucking bullshit. Nu suntem datoare nimanui sa avem 90-60-90, picioarele de 2 m, parul lung si blond. Daca cuiva nu-i place ce vede, sa se uite in alta parte sau in oglinda.

Cred ca nu am realizat pana acum ca in spatele zambetelor pe care oamenii le afiseaza zi de zi, exista durere, suferinta. Nimeni nu duce o viata perfecta, indiferent de nivelul de trai sau statutul social pe care il are. Degeaba ai un trup de model, daca te macina o boala. Degeaba ai bani, daca nu ai suport spiritual.

Ceea ce vreau sa spun este ca trebuie sa fim mai deschisi la minte, sa nu mai inghitim toate gogosile pe care media ni le vinde si sa fim mai atenti la cei din jurul nostru. Nu vom avea intodeauna luxul de a deveni mai puternici, conform expresiei "Ce nu te omoara, te face mai puternic".

Imi cer scuze pentru postarea aceasta trista, insa simteam nevoia sa ma descarc. Nu stiu ce veti face voi de acum inainte, insa eu una ma voi inconjura de persoane care ma fac fericita si voi lupta zi de zi pentru sanatatea si linistea mea. 


15 comments