Trancaneli: Cum merge licenta?

joi, martie 12, 2015

Sursa
Stiti ce urasc eu la anul 3 de facultate? Nup, nu-i vorba nici de examene, nici de programul super-incarcat...urasc din toata inima intrebarea "Cum merge licenta?".
Macar daca m-ar pisolgi doar mama sau tata, dar nuuu, intrebarea asta e pe buzele tuturor - de la cea mai buna prietena la vecina de la 4. Nici n-apuc sa-mi dau fularul jos cand ajung la facultate sau sa bag cheia-n usa de la intrare-n bloc ca pac - "Ah, Anca, buna! CUM MERGE LICENTA?".

In momentul asta am 2 variante. Fie imi atarn un carton de gat cu: "Licenta nu merge nicaieri, dar eu cu siguranta nu voi mai sta aici", fie ii fac o pagina de facebook unde ii voi updata statusul in permanenta. Are sanse sa primeasca mult mai multe comentarii decat blogul!

Acum ca mi-am spus of-ul, haideti sa va dau un pont in ceea ce priveste cartile - pont primit de la tata, deci are ceva greutate avand in vedere ca el nu prea le are cu internetul. 

Luna trecuta l-am trimis in plimbare dupa o carte scrisa de Septimiu Chelcea, carte care ar fi trebuit sa se gaseasca in mod normal la biblioteca ce apartine de SNSPA. Cum socoteala de acasa nu se potriveste cu cea din targ, bineinteles ca nu a gasit-o. A luat la rand toate librariile ce i-au iesit in drum plus chioscurile de la ASE si in cele din urma m-a anuntat, voios, ca mi-a comandat-o online. 

Recunosc ca nu i-am luat in considerare recomandarea de a ma uita pe site. Nu mai comandase online decat saltele si electrocasnice, iar alea oricum nu s-au potrivit perfect cu necesitatile. Abia dupa ce am petrecut 3 ore la Biblioteca Nationala am zis sa arunc un ochi pe site-ul despre care vorbea. Nu de alta, dar excursia mea fusese o catastrofa totala. Din 10 carti gasisem doar 1. Da, ati auzit bine. UNA! Si am irosit 3 ore ca sa fac 10 poze. Minunat!

Dupa ce am citit faptul ca Libris are transport grauit la orice comanda si am studiat preturile, mi-am umplut cosul cu carti. Si nu o data, oh nu! Am un munte de carti pentru licenta, dar i-am mai luat si colegului de apartament cateva romane la pret special.
Comenzile mi-au ajuns intodeauna a doua zi si au fost foarte bine ambalate. Faptul ca-s atat de punctuali ma ajuta foarte mult deoarece imi pot programa "zilele de livrare". Asa nu va trebui sa stau in casa o saptamana, intrebandu-ma cand va ajunge curierul. Nu de alta, dar am si ceva cursuri si seminarii. Cam 4 zile din 7, asa..

Ah, inca o faza school-related inainte sa-mi iau "zborul": saptamana trecuta mi-a fost furat...penarul! Probabil ca va intrebati ce student in an terminal mai umbla cu asa ceva, ei bine, eu! Am o pasiune pentru mazgaliturile colorate si nu pot sa invat ca lumea daca scrisul este doar albastru sau negru. Parintii mei au fost mai socati sa afle ca eu inca am penar decat ca cineva a poftit la el si s-a servit.

Gata cu trancaneala pe ziua de azi. Nu mai facusem o astfel de postare de multa, multa vreme, asa ca simteam nevoia sa impartasesc cateva lucruri din "culisele" blogului. Nu suntem niste dive rujate 24/7 people! Singurele lucruri care sunt perfecte la mine zi de zi sunt coditele...ah, pe cine incerc sa pacalesc? Nu exista codite perfecte!

21 comments