Beauty News: Provocarea L'Oreal #RedescoperaFrumusetea

sâmbătă, martie 28, 2015



Mama mea si-a dorit dintotdeauna o fiica - ori de cate ori bunicii mei spuneau ca vor avea un "nepot", ea ii corecta si le spunea ca vor avea o "nepoata". Cred ca va imaginati ce a fost in inima ei cand i s-a spus pentru prima oara ca nu seman cu ea, ci cu tata...

Poate ca nu semanam din punct de vedere fizic foarte mult (ceea ce este un minus pentru mine, ea avand un corp de fotomodel), insa avem multe alte lucruri in comun.


Pe langa faptul ca ne place sa pozam din acelasi unghi (lucru pe care l-am descoperit cu aceasta ocazie), amandoua punem mare pret pe ingrijire. Imi amintesc cum se trezea cu o jumatate de ora inainte de a pleca la servici pentru a se da cu ruj, cu rimel si pentru a-si face parul. Acesta este obiceiul pe care l-am preluat si il pun in aplicare zi de zi, indiferent daca ma duc pana la facultate sau pana la magazin. Putin BB cream si niste gene rimelate ma fac sa ma simt mai increzatoare in fortele proprii si "pusa la punct".

Colectia ei de machiaj nu era foarte impresionanta, insa era extrem de atragatoare pentru mine. Mama a incercat sa-mi explice ca eu am un ten frumos, de copil, si ca este suficient sa ma spal pe fata si sa ma dau cu putina crema. Bineinteles ca eu nu am ascultat-o, un creion mecanic si o pudra devenind victimele mele. Pe atunci nu intelegeam de ce era atat de suparata ca i le-am stricat mazgalindu-ma, insa acum stiu ca si eu as fi reactionat la fel daca mi-as fi gasit fardurile praf si pulbere, in special daca erau unele pe care nu le gasesti pe toate drumurile.


In prezent ea nu mai foloseste nici un produs cosmetic in afara de rimel, deoarece se apropie vertiginos de varsta de 60 de ani. S-a intors la ingrijirea de baza, cea pe care mi-o recomanda atunci cand eram copil. Singura diferenta dintre atunci si acum este faptul ca nu mai este ea cea care procura cremele hidratante sau cleanserele, ci eu. 

Un chip ingrijit, un par aranjat si o manichiura pusa la punct vor fi intotdeauna "in tendinte". Era un standard de frumusete atat pe vremea mamei mele, cat si acum. Daca ai incredere in tine si iti porti si trupul cu atitudine, nu ai cum sa nu reusesti in ceea ce iti propui, iar toti cei din jur te vor considera un model demn de urmat. 

Aceasta postare a fost scrisa la invitatia lui Koko, pentru campania #RedescoperaFrumusetea, initiata de L’Oreal cu ocazia aniversarii de 30 de ani a rujului emblematic Color Riche, prilej cu care L’Oreal a dat startul unui concurs.




Ia spuneti-mi, voi ce amintiri aveti legate de mamele voastre, beauty-wise? Care erau standardele de frumusete pe vremea lor si cate rujuri ati stricat in copilarie?

4 comments