Trancaneli: vALLuntar & my dilemma

sâmbătă, februarie 16, 2013

Cu tristete in suflet remarc aproape zi de zi ca cei mai in varsta au dreptate in privinta generatiilor fragede...

Nu m-am omorat niciodata cu invatatul, nu am fost prima pe clasa si nici nu pot spune ca am fost la cel mai smecher liceu din Bucuresti. Ce-i drept am fost la o clasa speciala, cea de bilingv engleza (exista cam 3-4 in Bucuresti iar a mea era a 2-a ca medie) cu profil real (mate-info) si am fost solicitata poate putin mai mult ca elevii din alte filiere...Si totusi mi se pare inadmisibil ca oameni tineri, care maine poimaine vor fi un stalp al familiei, sa fie absolut...nepregatiti.

Cum sa nu stii, la aproape 20 de ani, MACAR o limba straina? Cum sa nu stii, la aceasta varsta, niste chestii elementare de Excel, Word, sa te panichezi cand trebuie sa faci un Powerpoint? 

Unde-i curiozitatea de a descoperi tainele calculatorului, dorinta de a invata un program de editare photo sau video? Nu mai zic de programare sau web design...

Aud o gramada de persoane ca-si prind urechile in aia, ca sa fie ajutate cu ailalta...Inteleg sa aiba tata probleme cu intelegerea lui Paypal, de exemplu, ca nah, el a trait in alta era. Dar noi traim timpuri rapide si cu tehnologie la tot pasul, nu o sa astepte nimeni ca tu sa te uiti la ecran ca un prost pana vine cineva sa-ti explice sau sa-ti traduca. Si nu s-a nascut nimeni invatat, toti am folosit google, youtube. Sunt persoane care nu stiu sa caute ceva pe google! Lucruri marunte gen...versuri!

Sa nu credeti ca eu oi fi vreo mare desteapta, doamne fereste! Totusi sunt capabila sa caut informatia si sa o folosesc, sa o aplic intr-un mod mai mult sau mai putin corespunzator. Dar viata se bazeaza pe asta, nu pe tocit si invatat din carti poezii. Trebuie sa stii unde sa cauti informatia si sa aflii cum sa o aplici intr-un mod corect si eficient. 

O alta problema pe care am mai depistat-o este dezinteresul total fata de citit. Sunt perfect de acord ca e destul de plictisitor si nepotrivit felul in care ne sunt indesate cartile "clasice" pe gat in timpul scolii. Nu le-am citit, nu mi-au placut, dar asta nu ptr ca lectura ar fi o corvoada, ci ptr ca pur si simplu mi se potrivesc alt tip de carti.

Imi plac romanele usurele, comice, eventual romantice, care sa-mi aduca zambetul pe buze intre 2 statii. De aceea am apelat la Chic-lit! Am citit si carti ceva mai mari, gen Contele de Monte Cristo sau Memoriile unei Geishe, insa la acelea ai nevoie de timp pentru a le "digera".


Si aici intra in scena campania vALLuntar. 

În perioada 4-17 februarie 2013 Grupul Editorial ALL pune gratuit la dispoziţia fiecărui blogger câte două cărţi la alegere de pe www.all.ro. El trebuie să le citească şi să îşi scrie părerea despre cărţi pe blogul personal.
Dacă o recenzie are mai mult de 15 comentarii, celelalte comentarii se vor cumula cu comentariile de la alte recenzii, de pe alte bloguri, şi la 20 de comentarii, o echipă a Grupului Editorial ALL va planta încă un copac într-un loc ales de ROMSILVA.Din nefericire majoritatea cartilor pe care le consideram potrivite pentru mine nu mai erau pe stoc...De aceea am ramas numai cu aceasta:


Deja am rasfoit cateva file si m-a prins. Abia astept sa revin cu impresiile siiii...sper sa ma sustineti! Comentariile voastre vor fi extrem de importante, impreuna vom planta copacei. Si avem nevoie de copaceii aceia ca de aer! Ca altfel nu vom mai aveam aer. xD


9 comments