Worth checking: Another vision

miercuri, septembrie 19, 2012

De cate ori nu v-ati petrecut ore in sir in fata calculatorului incercand sa terminati un proiect sau sa "browser-iti"?

Este un fapt dovedit ca somnul vine mai greu dupa ce v-ati traumatizat ochii la lumina calculatorului. Pe langa asta, dipotriile cresc exponential cu expunerea, ceea ce iarasi nu-i un lucru prea bun. 

Bineinteles ca solutia optima ar fi sa faceti pauze dese sau sa nu mai stati la calculator atat...yeah right. Nu prea se poate, stiu. Asa ca va propun altceva: 

f.lux este o aplicatie gratuita pe care o puteti descarca de pe site-ul acesta. Ce face? Regleaza intensitatea si culoarea luminii monitorului astfel incat sa nu mai aveti probleme de vedere. Dimineata lumina emanata va fi mai rece, iar noaptea mai calda, in ton cu sursele de lumina din casa sau de afara.


Puteti seta cat de drastica sa fie schimbarea, trecerea dintre lumini, locatia (ca sa se muleze pe lumina naturala oferita). De asemenea il puteti dezactiva pentru o ora in cazul in care trebuie sa faceti ceva munca care implica culori (photoshop?).


Ce ziceti, va tenteaza asa ceva? Eu cand il mai dezactivez ca sa lucrez la un banner simt ca-mi iau ochii foc, atat de tare m-am atasat de el,  sunt de-a dreptul dependenta! :D

Nu am fost platita sa-i fac publicitate, eu l-am descoperit acum multa vreme si e printre primele lucruri pe care le reinstalez cand Windows-ul este "proaspat". Sunt sigura ca multe fete nu stiu de el si le-ar ajuta mult, de aceea am decis sa scriu despre f.lux. Scuze daca nu se incadreaza in beauty and stuff. :(

21 comments