Sun sun...ouch! -2-

luni, iunie 06, 2011

Alll riiight! Luati-va prosoapele, umbrelele, costumu' de baie si protectia solara! Nu plecam nicaieri (cel putin eu nu, probabil ca in timp ce cititi aceasta postare sunt la oral la romana) dar incepem campania de constientizare a populatiei asupra efectelor nocive ale soarelui . Eu voi aborda totul in my style, dar tot ce voi prezenta este real. :O

Cine are impresia ca o umbrela sau o sapca este suficienta atunci cand se expune la soare, he is damn wrong! O umbrela de plaja protejeaza impotriva radiatiilor infrarosii si unora dintre radiatiile UV dar suntem expusi indirect radiatiilor UV difuzate prin reflexie (de apa, de nisip) sau de catre dispersia radiatiilor. Pe spatiul umbrit, gradul de iradiere este de 34%, deci destul de ridicat. Asa ca nu luati exemplu domnului.
Stiu ca primul lucru care le loveste pe unele femei la corazon este discutia despre riduri. Daca ii spui unei impatimite a plajei/solarului ca poate face cancer probabil ca iti va rade in fata si se va intoarce pe partea ailalta. Doar nu i se poate intampla tocmai ei, pft! xP Altfel sta treaba cand e vorba de riduri. Doar este interesata de frumusete, de bronz, de asta a si venit sa stea ca o clatita la plaja si s-a dat eventual si cu ulei de accelerare a bronzului dar cu protectie ciuciu. Ei draga mea, poate nu vei face cancer, dar cu siguranta riduri vei face. Si nu la 70 de ani ci pe la 40. I can already see into the future.

Lasati uleiul de masline (da chiar l-am auzit pe unul la stiri ca se dadea cu asa ceva) si interesati-va de un produs cu protectie solara. Chiar nu mai conteaza ce firma e, ce SPF are, ideea e sa-l aplicati corect si la un interval de timp rezonabil (ptr ca nu te dai o data si gata). Reaplicarea se face in functie de cat de mare este SPF-ul, cu cat numarul este mai mare, cu atat intervalul de protectie este si el mai mare, deci mai putine aplicari.
 
Pentru alte detalii tehnice google e la dispozitia tuturor. De asemenea, pe site-ul Iwostin gasiti multe informatii privind imbatranirea pielii datorate acestui obicei modern si cum pot fi combatute.

Sper ca abordarea mea nu e chiar cucu :O Am zis sa vorbesc un pic diferit, sigur multe bloggerite vor da statistici and other stuff...Oare aia de la Iwostin isi dau pumni in cap ca m-au ales si pe mine? :O Tahahaha!

5 comments