Sun sun...ouch! -1-

duminică, iunie 05, 2011

O venit vara at last :) Eu incepusem deja cu subiectele legate de acest minunat anotimp si pana acum am vorbit despre sutienul la vedere, ranile lasate de sandale si despre calcaiele care arata ca a lu bunica. Wait...am vorbit despre ultima parte? Ei spun acum succint daca nu am zis-o deja.

Stiu ca partea dorsala a piciorului nu este in raza noastra vizuala si de cele mai multe ori o ignoram dar arata asa dizgratios pielea aia moarta pe calcai cand porti sandale/papuci...Am vazut muuuulte fete care umbla asa...O piatra ponce, un pic de malai, use em! :O

Ok dupa ce mi-am exprimat din nou revola asupra obiceiurilor fetelor (sau lipsa lor) o sa trec la un subiect ceva mai important. Which one, which one? Soarele!Iwostin organizeaza o campanie de informare asupra protectiei impotriva soarelui in perioada 6-10 iunie si a apelat la mai multe bloggerite ptr a-i ajuta. Timp de 5 zile, fiecare va posta cate un sfat si un efect daunator al soarelui, ptr ca oamenii inconstienti sa se trezeasca odata!

Am fost complet de acord cu initiativa lor, nici nu am stat pe ganduri sa ma decid daca ma bag sau nu. M-au oripilat anul trecut oamenii care cu nonsalanta spuneau la tv ca isi tin copii mici pe plaja la ora 12, sau ca stau chiar ei la orele alea cand soarele te face sa te simti ca o gogoasa la prajit.

Eu recunosc ca nu prea ma inteleg cu soarele datorita pielii mele super albe (+alunite multe) care doar se arde, nu se bronzeaza, dar nici daca as fi tuci nu as fi atat de iresponsabila. Cand eram mica mica, mama ma ducea la plaja la ora 7-8 si ma tinea maxim 20 de minute. La orele pranzului era pustiu pe plaja...dar presupun ca atunci nu era nici asa o mare nebunie cu pielea bronzata.

Oricum, indiferent daca stati la plaja sau nu, vara e importanta o crema cu factor de protectie. Fie ca iesiti si numai 5 minute pana la paine. Voi vorbi mai pe larg despre chestiile astea in urmatoarele 5 zile, now i'll just throw some fun facts :)


Stiti de cand si de ce este bronzul la moda? Faimoasa Coco Chanel a facut o excursie in anii 1920 pe Riviera franceza si din greseala, s-a bronzat foarte tare (ba chiar s-a ars). La intoarcerea ei, toti fanii au luat-o ca un fashion statement si au decis sa adopte pielea ciocolatie.Din 1940 au aparut din ce in ce mai multe campanii de sustinere a expunerii la soare iar suprafata costumelor de baie a inceput sa se reduca dramatic. In 1946 aparea pe piata primul bikini iar in 1950 oamenii au inceput sa utilizeze uleiuri (in special cel de bebelusi) pentru a se bronza mai rapid. Primul autobrozant a aparut cam tot in aceasta decada, se numea "Man-tan" si oferea o frumoasa culoare morcovie.

Inceputul anilor 1900
1940
1950
1960
1980

1990

Dorinta de a fi bronzat se pare ca s-a pastrat pana in ziua de azi, industria solarelor si a cosmeticelor din domeniu impulsionand populatia sa-si petreaca timpul in soare. Nici industria modei nu a fost tocmai neutra in privinta acestui lucru.

Voi ce spuneti despre asta? :) Are ya with meeee?! :O

7 comments