Brush showdown

sâmbătă, iunie 11, 2011

Am reusit sa fac o postare! Woo i am so proud of myself :)

A trecut inca o proba din Bac, cea la info, care a fost suuuuper simpla. Cel putin mie asa mi s-a parut, restul colegilor de la celelalte clase au avut dificultati mari. I mean, unu nici nu stia cum sa dea un rand mai jos intr-un text (enter dude!). Nu cred ca mai are rost sa zic cum se uitau la HTML sau Access. Am fost putin dezamagita ca s-a vorbit, impartasit si vreo 2-3 din jurul meu care habar nu au pe ce lume sunt o sa ia aceeasi nota cu mine. Dar am primit multi "mersi" si "wow cate stii!!! ai facut teste acasa sau ai practicat?". Sa dea Domnu sa fie asa si la mate. I need eet! :O Acu am 2 sap de invatat intens ptr adevaratul showdown.

Si ca veni vorba de showdowns, azi voi face un fel de review-versus all in one, intre pensula mea Kabuki Toyoko si Flat Top-ul Sigma. :O De multe ori pensulele Sigma au fost comparate cu cele de la Mac (dar mai ieftine), iar cele Toyoko le-as apropia de cele Sephora (atat ca pret cat si calitate). Eu vreau doar sa compar calitatea lor in raport cu cealalta si cat de bine isi fac treaba cu fondul de ten mineral, avand in vedere ca sunt si 2 tipuri diferite de pensula: flat top si round. In mintea mea suna bine, pe hartie/monitor suna bine, sa vedem daca iese o ciorba buna or ba. xP
Pret si disponibilitate: Pensulele Sigma se gasesc numai online. Fie ca le luati de pe site-ul original sau de pe unul care le importa in Romania, trebuie sa faceti un drum pana la posta si sa platiti ceva taxe de transport, eventual si un mic adaos daca alegeti sa le luati de pe un site romanesc. Cele Toyoko se gasesc in general in mall, au stand. Sau cel putin acu 2 ani aveau unul in Plaza Romanica. Ca pret, se apropie destul de mult. Daca imi aduc bine aminte, cea Toyoko a fost vreo 50 lei iar cea Sigma e 16$ (fara transport).

Calitate si pufosenie: Kabuki-ul de la Toyoko a fost folosit intens, zi de zi, in ultimul an. Nici nu cred ca mai pot numara de cate ori a fost spalat :O...Totusi este extrem de pufos iar forma si-a pastrat-o in mare parte. Cred ca s-a mai "deschis" un pic fata de cum era original, dar nu ii cade fire si cred ca il mai pot folosi/spala inca cativa ani de acum in colo. Pensula de la Sigma nu a trecut inca prin multe utilizari sau spalari, insa din experienta altora, rezista cu brio la "intemperii". Cat despre pufosenie, doamne, nu cred ca va pot descrie! Ganditi-va la cel mai pufos lucru si imultiti-l cu 1000. In comparatie cu cea Sigma, cea Toyoko e doar moale, nu pufoasa.

Scuzati jeguu de pe pensule! *ascunde sub covor*


Utilizare: Pensula de la Sigma mi-a dat ceva batai de cap la inceput. Are manerul un pic cam prea lung in opinia mea, foarte disproportional fata de capul mic. Deoarece e flat top, poate fi folosita atat ptr fonduri de ten lichide cat si cele pudra. In cazul pudrei (eu doar asa o folosesc) da un coverage mult mai mare decat cea de la Toyoko, care este round. Asta se intampla deoarece cea de la Sigma ia pudra mai bine si nu o "raspandeste" pe fata si in aer. Face si risipa mai putina. Pensula de la Toyoko are manerul numa bun! Insa trebuie dat de vreo 2-3 ori cu ea pe fata ca sa acoperi calumea cu pudra minerala. Se face un pic de risipa. Daca as putea, as lua capul lu Sigma si l-as pune pe manerul lui Toyoko. Frankenbrush! :OConcluzie: Le iubesc pe amandoua la fel de mult si nu cred ca voi renunta la vreuna prea curand. Le voi folosi cu randul, cand una va fi murdara ailalta va fi la inaintare. :)


Donee! Me a happy blogger. M-am gandit sa va las si o melodie care ma obsedeaza acum, mai ales de cand niste fani au pus-o pe trailer-ul de la AC. Initial era din filmul Inception, pe care eu nu l-am vazut :( Adoooor melodiile instrumentale! Dar cred ca stiati asta deja.


6 comments