Heat it, shave it

joi, aprilie 28, 2011

Deoarece rubrica Did you know se bucura de un mare succes m-am gandit ca ar fi timpul sa isi faca aparitia o postare de genul :D De data aceasta am ales o firma in care am mare incredere si care nu m-a dezamagit in decursul anilor, Remington! In total am avut 3 placi si 1 uscator de par cu care m-am inteles perfect in ciuda micilor harjoneli :O Dar toti avem harjoneli cu aparatele de genul cand ne trezim cu parul prea umflat sau un desht ars, asa e in dragosteee!

Este posibil sa testez in curand un produs inovator de la ei si m-am gandit ca inainte de review-ul propriu zis, sa trantesc un Did you know cu tenta...electronica! Pentru ca frumusetea nu ne-o pune in valoare doar machiajul, ci si uneltele acestea (de tortura).


Remington

Incredibil sau nu, Remington nu a inceput direct cu placi de par sau epilatoare, ci cu....arme. Arme d-alea care fac bum bum!

Originile numelui "Remington" dateaza din 1816 cand a luat nastere E. Remington and Sons, o firma producatoare de arme de foc. Aceasta a facut incursiuni ocazionale in alte produse in afara celor de foc, cum ar fi masini de cusut si aparate agricole - dar cel mai important produs "pe langa" a luat nastere cand inventatorul Christopher Sholes a incercat sa convinga firma sa-l ajute la fabricarea masinii de scris cu tastatura QWERTY, tastatura utilizata pana in ziua de azi.

Un fel de laptop al vremii, Remington Portable!

In 1886, E. Remington and Sons a vandut firma ce acum producea in mod special masini de scris si a devenit Remington Typewriter Co. Mai tarziu, in 1927, firma s-a unit cu Rand Kardex Co. pentru a forma Remington Rand. Au inceput sa se fabrice si alte produse destinate uzului la birou, precum perforatoare sau dulapuri de depozitare.

Abia in 1937 s-a inceput fabricarea produselor de ingrijire corporala, primul produs lansat fiind aparatul de barbierit Remington E.
Firma a trecut prin mai multe maini in decursul urmatorilor ani si s-a unit chiar si cu firma Sperry, dezvoltatorii pilotului automat. Desi numele i s-a schimbat in Sperry Rand Co., a continuat sa vanda aparate de ras sub emblema Remington. In 1979, Sperry Rand Co. a vandut mare parte din actiuni, iar sectiunea de ingrijire corporala a preluat-o victor Kiam
Sub tutela lui, Remington Products Co. a devenit foarte profitabila si s-a inceput vanzarea aparatelor la scara larga. De asemenea s-a inceput fabricarea si altor electronice mici, de consum.
Firma a trecut prin mainile mai multor propietari, ultimul fiind Rayovac (ulterior si-a schimbat numele in Spectrum Brands), un producator de baterii. De atunci Remington produce exclusiv produse de ingrijire precum aparate de tuns, aparate de ras, uscatoare de par, placi de intins and so on.Sunt mai multe poze decat scris, dar chiar nu ma pot abtine! These vintage ads are beautiful! Sunt facute atat de simplu dar de efect. Doar cititi textul sa vedeti ce frumos este totul prezentat :)

Cam atat pentru moment :O Am de scris la romana acu, bleah xP Btw e posibil sa fac o miiiica pauza in postari, maine am teza si poimaine meditatii...iar tema nu e gata >< Sucks so hard!


Sursa: http://en.wikipedia.org/wiki/Remington_Products

3 comments