Revlon's history

vineri, decembrie 17, 2010

V-am promis ca revin cu o noua companie cat de curand. Am fost foarte incantata dupa ce cei de la Rimmel au precizat de articolul meu pe faisbuk.

Am si un review in pregatire dar il mai tin la cald, ca e destul de frig acum afara :D


Revlon

1930 - Revlon si-a inceput "cariera" cu ojele opace si long-lasting pe care le vindea diferitelor saloane de manichiura. Ulterior aceste oje au putut fi gasite si in farmacii sau magazine de larg consum.


1940 - Revlon a contribuit direct la Primul Razboi Mondial, prin fabricarea truselor de prim ajutor sau vopseluri pentru armata. Dupa ce razboiul a luat sfarsit, a inceput productia de instrumente pentru pedichiura si manichiura


1950 - Revlon a inceput sa lanseze colectii de oje si rujuri de 2 ori pe an, strans legate de tendintele actuale din moda. De asemenea au recurs la publicitatea televizata pentru a spori vanzarile.


1960 -Revlon a pus temelia succesului international si a prezentei covarsitoare din anii '60, aducand look-ul american in prim-plan cu ajutorul unor fotomodele americane renumite.


1970 - A fost introdus parfumul Charlie, destinat femeilor tinere care muncesc. Pe la mijlocul anilor '70, parfumul era pe locul 1 la vanzari, incasarile totale ale companiei depasind 1 bilion $ in 1977.


1980 - Inovatia si cresterea a batut calea pentru succesul companiei. In 1985, Revlon a fost vandut companiei MacAndrews & Forbes Holding, ce ulterior a cumparat si Almay.


1990 - In anii '90 Revlon si-a revitalizat linia de cosmetice si si-a intarit pozitia in industria cosmetica. A fost introdus primul ruj rezistent la transfer ce a dus ulterior la aparitia colectiei ColorStay (colectie de produse longlasting). Revlon a reusit sa-i scoata din scena pe competitorii sai si a ajuns compania nr 1 in producerea cosmeticelor de larg consum.Sursa: www.revlon.com


That's all folks! :O Don't you just love vintage ads?

7 comments