1834 - 2007 (and beyond!)

duminică, noiembrie 14, 2010

Or so Rimmel London says. Daaaaa fetelor am revenit dupa un trilion de ani cu un nou Did you know? Si este despre Rimmel London.

Are you excited? I am!


Rimmel London

În 1820, un parfumier francez, care a fost instruit de către celebrul Lubin, parfumier la împărăteasa Josephine, sotia lui Napoleon I, a acceptat invitaţia de a gestiona o parfumerie în Londra, pe prestigioasa Bond Street. Mutarea la Londra s-au dovedit a fi un succes, astfel încât, împreună cu fiul său Eugene Rimmel, a deschis o parfumerie proprie. Astfel a luat nastere Casa Rimmel.Pe masura ce afacerile au înflorit, la fel au făcut si talentele lui Eugene Rimmel. Până la vârsta de 24 de ani, el a devenit nu numai un parfumier expert, ci si un vizionar in domeniul cosmetic, experimentand cu parfumuri si culori, precum si calatorind mereu in jurul lumii pentru a gasi noi ingrediente.

Un pionier al igienei personale, el a dezvoltat o serie de produse cu adevarat inovatoare, incluzand apa de gura, alifii parfumate şi un vaporizator cu abur parfumat. Inalta societate se inghesuia sa ajunga la parfumeria emblematica de pe Regent Street, pentru a achizitiona o gama larga de parfumuri minunat ambalate, sapunuri si esente de baie. multe dintre ele purtand simboluri regale.Chiar şi în acest stadiu foarte timpuriu, Eugene Rimmel a simţit potenţialul publicitatii pentru a prezenta produsele sale unui public mai larg, şi a început să publice cataloagele bogat ilustrate sau sa posteze anunturi in programele de teatru.

Când a murit în 1887, cei doi fii ai sai au moştenit imperiul Rimmel si au pus accent in special pe produsele de infrumusetare a ochilor, celebre fiind rimelurile. Au devenit atat de cunoscut incat cuvantul "rimel" se confunda cu "mascara" in multe limbi (de ex in romana).

După al doilea război mondial, Rimmel a fost achiziţionată de către Robert şi Caplin Rose, proprietarii ai unei agenţii de publicitate din Londra. In timp ce industria cosmetica si cinematografica exploda la Hollywood, si Marea Britanie trecea printr-o stare de optimism si dezvoltare. Astfel, Caplin - cu o intuitie demna de Eugene Rimmel - a extins gama produselor si a modernizat ambalajele lor (ba chiar a introdus dozatorul).

Între anii 1970 şi 1980, compania a schimbat patronii de mai multe ori înainte de a fi în cele din urmă achiziţionata de către Coty Inc în 1996. Rimmel de atunci a urcat treapta cu treapta, in prezent produsele sale fiind comercializate in peste 40 de tari, si fiind cel mai bine vandut brand de cosmetice din Marea Britanie.Sursa: http://www.rimmellondon.com/us/About.aspx
Sper ca v-a placut. Chiar imi era dor de categoria asta. Voua nu? Si cu ocazia asta am gasit si o oja pe care o VREAU!


Se numeste steel gray. Hope i will find it!

LE: Nu doream sa ma mandresc cu asta (nu prea am nicio contributie) dar cei de la Rimmel au dat share pe faisbuk :) Oscar time! Multumesc mult celor de la Rimmel, Cameliei ca m-a anuntat si Kokonutei ca m-a felicitat in 2 timpi si 3 miscari :O

http://www.facebook.com/#!/Rimmel.Romania

10 comments