Maybe she's born with it

sâmbătă, mai 29, 2010

Maybelline! Toata lumea cred ca stie acesta firma de cosmetice. Este una din primele infiintate, si in opinia mea au multe produse bune. Cel putin la fonduri de ten, Dream Matte Mousse si Pure makeup sunt foarte bune in my opinion, alaturi de cateva glossuri si rimmeluri. Let's start!

Maybelline

Maybelline a fost fondata in 1915, de chimistul newyorkez T.L. Williams. Pe atunci, William avea 20 de ani iar ideea i-a venit cand a vazut-o pe sora lui aplicandu-si o combinatie de Vaselina si praf de carbuni pe gene. El a adaptat aceasta combinatie in laboratorul lui micut, creand produsul Lash-Brow-Ine. Produsul a fost extrem de cautat dar numele ciudat il cam tragea inapoi. Sora acestuia, de altfel si inspiratia lui, se numea Maybel iar William si-a redenumit produsul Maybelline, o combinatie intre numele surorii si Vaseline. Sub acest nume, tanarul chimist urma sa cucereasca lumea.

In 1917 a aparut Maybelline Cake mascara, primul rimel pentru utilizarea zilnica. Acesta era vandut doar prin posta, dar cerinta de a se vinde la magazin a fost mare.
In anii '30 au aparut primele creioane de sprancene si primele farduri, vandute tot prin posta. Totusi, cand vanzarile au ajuns o cota apreciabila, s-a decis distribuirea produselor in magazine, vanzarile devenind din ce in ce mai mari.
In anii '60 este lansat Ultra Lash mascara, primul rimel "automatic" (produsul era direct pe pensula si in tub pentru prima oara - ca rimelul modern) cu formula waterproof. 
Pana in anii '70, firma se muta in Memphis si este cumparata de Plough Inc. Mai tarziu, se lanseaza cosmetice pentru fata, unghii si buze.
 In 1971 este lansat Great lash, un rimel pe baza de apa, ce a devenit istorie. Inca se mai vinde, in USA trecand pe la casa cate unul la 1,5 secunde.
In 1983 este lansata linia de machiaj non-comedogen numita Shine Free Oil Control. Una din primele linii aparute, destinate exclusiv femeilor cu astfel de probleme, este inca o parte importanta a acestei companii.
In 1991 se introduce faimosul "Maybe she's born with it. Maybe it's Maybelline!". 
In 1996 L'oreal cumpara Maybelline, iar in 2002 este declarata brandul nr 1 in lume.


sursa: http://www.maybelline.com/aboutus/our-history.aspx

Imi cer scuze ca nu am gasit la fel de mult ca la Max Factor :( Totusi imi face placere sa scriu despre firmele de cosmetice. Imi mai trec prin cap L'oreal, Rimmel, Revlon etc. sa vedem ce va fi :)


6 comments