Mineral? (part 1 - Info)

luni, februarie 22, 2010

V-am promis de multa vreme acest lil review despre fondul de ten mineral. Asa ca here it is! O sa fie in 2 parti (poate 3 pe viitor). Sper sa nu va dezamagesc.


De ce mineral?
Ce diferenta este intre machiajul mineral si cel normal? Sa va explic. Fondurile de ten minerale (sau orice produs de acest tip) au compusi naturali, deci nu riscati sa va puneti pe fata o droaie de substante chimice nocive, care blocheaza porii si va predispun la cosuri. Ele lasa pielea sa respire, fiind chiar benefic, uneori imbunanatind conditia pielii la nivelul fetei (da stiu am repetat piele piele). Contin minerale ca aur, titaniu, zinc, cuart, siliciu. Un mare dezavantaj ar fi alergia unor persoane la acesti compusi, rezultand in eruperi vulcanice rosiatice.

Produse CU minerale sau produse minerale?
Vedeti ca nu este acelasi lucru. Daca vedeti un fond de ten Avon CU minerale, inseamna ca are unele ingrediente ca cele precizate mai sus, dar nu este un fond de ten mineral. Fondurile de ten minerale au strict numa acele ingrediente, nimic in plus (sau poate foarte putine in plus).


Cum se prezinta?
Fondul de ten mineral (si mineralele in general) sunt prezente sub forma de pudra. De aceea e nevoie de pensule speciale, cum ar fi kabuki (sau alte pensule special facute) pentru fdt si pensule plate (ce trebuie umezite in prealabil cateodata) pentru farduri.

Diferite pensule pentru fondul de ten above. Dupa cum observati, majoritatea sunt foarte stufoase, rotunde (ca primul kabuki) sau "flat top" ca ultimile. Ele sunt folosite printr-o miscare circulara atat cand o dati prin pudra, cat si cand o aplicati pe fata. Pentru metode exacte o sa fac un alt post cand voi fi mai stapana pe ele sa va da niste tips mai bune.
Ok revenim. Probabil va ganditi, ok pudra, asta nu inseamna ca are puterea de acoperire mica? Ei bine eu de asta nici nu am vrut sa-mi iau o perioada. Am avut mutle pudra loose, care nu faceau nimic, nu acopereau nimic. Se pare insa ca fondul de ten mineral este o pudra mai....groasa? Oricum poti obtine o acoperire medie prin aplicarea mai multor straturi si fara a arata ca si cand ati fi mers prin desert (adica cu nisip pe fata). Daca va dati cu un primer sau o cremuta inainte si mai bine!
Pentru tenurile uleioase, este extrem de folositor deoarece fata nu va mai luci, vara fiind chiar recomandat acest tip de fond de ten datorita compozitiei usoare care aproape ca se topeste pe fata. Un alt lucru minunat ar fi ca mai puteti sari peste demachiere cateodata :D

Momentan o lasam asa, daca mai aveti intrebari va rog puneti-le deoarece sunt documentata :)) Voi scrie in urmatoru post despre fondul de ten care il am eu, cat si despre site-uri de unde puteti achizitiona aceste produse. Daca nu mai aveti rabdare, vedeti ca sub sectiunea de bloguri exista un shop de pe etsy. Acolo gasit mostre (10) la 1$ parca ca sa vedeti textura si pentru a va alege o culoare. Mai multe mai incolo.

Va pup si va las.

4 comments